top of page
Szukaj
  • Zdjęcie autoraPaweł Siek

"Z Pism Muzycznych Karola Szymanowskiego" in Ostrava


Review after the performance of "Z Pism Muzycznych Karola Szymanowskiego in Ostrava, Czech Republic:

Ostravské dny 2015 se pomalu, ale jistě, dostávají do finále. Koncert Hlasy a nástroje se ve čtvrtek uskutečnil v ostravském kostele sv. Václava. Vedle skladeb mistrů György Ligetiho a Galiny Ustvolské, o jejichž významu pro hudbu 20. století není nejmenších pochyb, pozitivně překvapily také některé nové skladby mladých rezidentů. Největší ohlas vzbudily sborové kompozice Z Pism Muzycznych Karola Szymanowskiego Paweła Sieka a Sanctus ostravského cimbalisty a skladatele Daniela Skály. (...)

V úvodu avizovaná skladba Z Pism muzycznych Karola Szymanowskiego Paweła Sieka zhudebňuje slova z článku polského skladatele Szymanovského a představila teprve třiadvacetiletého autora jako velký talent. Siek ve své kompozici dokázal přesvědčivě propojit tradiční harmonické postupy založené na terciové příbuznosti, aniž by ztratil cokoliv z přesvědčivého koncentrovaného výrazu. Ukázal tak, že nová a experimentální hudba nemusí nutně znamenat totální negaci standardního hudebního materiálu.

Milan Bátor

Ostravan - Internetový deník pro kulturu a umění

read the full article:


4 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Krzysztof Penderecki: Europe in tribute to the Master

I am really honoured that my music has been chosen to make part of the “Krzysztof Penderecki: Europe in tribute to the Master” concert series carried out by the Polish Composers’ Union in collaboratio

bottom of page